Skip to content Skip to footer

UMETNOST NEGE I LEPOTE NOKTIJU – Elegance grupa nam otkriva tajnu savršenog manikira

Lepi i negovani nokti su od davnina simbol ženstvenosti i elegancije. Prvi kozmetički lakovi za nokte pojavili su se 30-ih godina prošlog veka, a danas je tržište preplavljeno proizvodima namenjenim za negu noktiju. Nail art je postao svojevrsna umetnost, pa svakodnevno možemo da se divimo ili čudimo izgledu ženskih noktiju. Međutim, sve češće se postavlja pitanje kvaliteta proizvoda, jer nokti mogu pretrpeti velika oštećenja ako se pri nezi ne postupa pravilno i koriste neadekvatni i neprovereni lakovi, gelovi, fiksatori i slično. Elegance grupa je i u ovoj oblasti nege lepote uspela da na domaće tržište donese najbolje i najkvalitetnije proizvode, postavši ekskluzivni distributer za ceo Adriatic region Fedua profesionalne linije za negu noktiju. Ova linija karakteristična je po ekološkoj orijentaciji, neškodljivim sastojcima i specifičnom umetničkom pristupu od dizajna pakovanja do nijansi boja, zbog čega je i postala omiljena među milionima žena širom sveta. O svim prednostima Fedua proizvoda razgovarali smo sa Danijelom Vukojević, direktorkom Elegance grupe.

Zašto je vaš izbor Fedua i kako ste se odlučili na saradnju sa ovom kompanijom?

Planirajući tretmane za negu noktiju tražili smo liniju proizvoda koja će se uklopiti u našu poslovnu filozofiju, a to prvenstveno znači da proizvodi budu zasnovani na čistim i prirodnim formulama, tj. da budu apsolutno neškodljivi. Pored kvaliteta i stručnosti u proizvodnji, drugi prerogativ bila je sofisticiranost i dašak luksuza po kojima smo postali poznati u celom regionu i što je naš zaštitni znak. Spoj svega što smo tražili našli smo u Fedua liniji, koja se vodi motom Mi mislimo zdravo i zeleno

Upoznajući se dublje s radom ove kompanije, osnovane 2015. godine, saznali smo da je u pitanju italijanska kozmetika za nokte koja je za samo nekoliko godina postala jedan od vodećih brendova u ovom polju nege. Iza kompanije stoji Luka Gonzini, čija se porodica već 30 godina bavi proizvodnjom boja, pa je inspiracija za pokretanje kozmetičke linije kod njega došla prirodno. Iz godine u godinu, sarađujući s velikim imenima u polju kozmetike, uvek se iznova uveravam da najbolji proizvodi dolaze iz ličnih poriva, posvećenosti, najčešće iz malih porodičnih biznisa, gde dobit nije glavni i jedini cilj već dolazi kao posledica istrajnog rada i želje da se tržištu ponudi savršen proizvod, svojevrsno umetničko delo koje će ostaviti neizbrisiv trag, što Fedua lakovi upravo i jesu. To je ono što povezuje sve linije koje su u našoj ponudi: iza njih stoje posvećeni pojedinci koji su želeli da se istaknu svojim proizvodima, da budu prepoznati po vrednosti i kvalitetu, a to je više od proizvoda, to je, priznaćete, prava umetnost.

Šta to što izdvaja Fedua lakove od ostalih čuvenih brendova kojima žene veruju već decenijama?

Kao prvo, što je za nas posebno važno, Fedua proizvodi su sigurni i neškodljivi, sa oznakom 7 Free, što znači da pored visokih performansi ne sadrže poznate štetne supstance: kamfor, toluen, DBP, formaldehid, ksilen formaldehidnu smolu i metil etil keton. I pored toga, trajnost lakova je zagarantovana, dovoljan je jedan premaz da boja zablista u punom sjaju, a gel efekat je potpun. Korisnicima je posebno neobično i neočekivano što ovi lakovi, usled odsustva hemijskih supstanci, nemaju ni uobičajen jak miris, već donose finu i prijatnu mirisnu notu koja upotpunjuje uživanje u njima. Svi proizvodi sertifikovani su po najvišim standardima i nijedan nije testiran na životinjama.

Kao drugo, paleta boja je izuzetno specifična, što ne treba da čudi jer je tvorac brenda čovek u čijoj porodici je decenijama prisutna boja, razmišlja se o njoj, o nijansama, prelivima i njihovom uticaju i značenjima. Tako da nema žene koja neće u Fedua kolekciji naći svoju boju, u stvari, odgovarajuća nijansa uvek pronađe svoju vlasnicu, prosto se prepoznaju. 

Luka Gonzini, tvorac Fedue, tragajući za novim idejama i inspiracijama stigao je do Maroka, koji nudi mnoštvo živopisnih boja, ali i jedinstvene prirodne sastojke kao što je arganovo ulje, koje sa iskustvom i predanošću proizvode lokalne žene. Upravo ova ručna obrada, sprovedena sa strpljenjem uz pomoć rudimentarnih alata, inspirisala je Luku da stvori Fedua Cosmetics. Ukorenjen u Lukinom porodičnom biznisu (istorijska fabrika boja Colorificio Gonzini u gradu Botičino), start-up u saradnji sa Serenom Archetti odmah je pretočio ljubav svog osnivača prema visokom kvalitetu u neponovljive proizvode. 

Zašto se za ovu liniju proizvoda često pominje da je pravo umetničko delo?

Fedua lakovi osvajaju vas i bude radoznalost već na prvi pogled. Naime, oni dolaze u kutijama koje neodljivo podsećaju na kantice s bojom, što je znak poštovanja prema porodičnoj tradiciji ali istovremeno i način umetničkog izraza njihovog tvorca. Specifičan dizajn, moderno i sofisticirano pakovanje privlači pažnju, što vidimo i po klijentima u našem salonu. Zahvaljujući ovim divnim bojama i naš prostor je oplemenjen, postao je topliji, razigraniji, prosto kao da smo uneli slike najrazličitijih predela. Kada potrošite lak, limenu kutiju možete reciklirati tako što ćete joj dati drugu namenu. Ona može postati kutija za nakit ili malena saksija ako u nju posadite biljku. Crni aluminijum, u kombinaciji sa obojenim etiketama, sjajan je dodatak u enterijeru. Lepota koju propagira Fedua je održiva i bezbedna. Ova kuća uvek koristi materijale koji se lako mogu reciklirati, usklađujući održivost i eleganciju, pa smo tako dobili, pored sredstava za negu lepote, i potpuno originalan dizajnerski proizvod.

A u kutijama se kriju prava mala čuda od nijansi boja. Boje su jedan od glavnih elemenata likovnog izraza, one utiču na naše misli, raspoloženje, pa je tako i Luka Gonzini dobro znao da samo jedan pogled na lepe nokte može popraviti dan, razvedriti misli, ugrejati srce. To i jeste glavni princip, da dama uživa u svojim noktima, da je pogled na njih odvede u mislima do plavetnila Azurne obale ili topline Maroka, da se oseti sigurnost i snagu kada vidi kako se presijava tamnocrvena… Beskrajan je ovaj niz inspiracije jer Fedua donosi boje za sve žene, bez obzira na godine, stil odevanja, oblik noktiju, svaka žena će se pronaći u ovoj paleti i nepogrešivo odabrati onu nijansu koja je doziva svojim značenjima i porukama.

Elegance Beauty Akademija je savremena škola nege, lepote i lepog ponašanja. Akreditovana od strane Ministarstva Prosvete, ova ustanova vam pruža fantastičnu priliku za edukaciju i osposobljavanje za samostalni rad u struci. Više informacija i kao prijavu za Beauty Elegance Akademiju možete pronaći na sledećem linku.

Copyright 2024. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.