Skip to content Skip to footer

„Bolje je meni koja sam ostala sama, nego tebi kraj njega”, koliko smo zaista puta u životu pomislile ili izgovorile ovu rečenicu razmišljajući koliko je zaista lepši život nama koje smo odlučile da nastavimo same, nego njoj koja je sada pored njega. Nažalost i žene u trenucima kada kuvaju ručak jednom a misle na drugog ili muškarci koji leže pored jedne a šalju erotične SMS poruke drugoj, shvate da se najveća istina krije u ispovesti: „Imam muža i decu, a često sam usamljena”. Žene se posvete mužu i deci, a onda godine prođu, deca postanu tinejdžeri i interesuje ih samo šta ima za ručak, muža interesuje šta ima za ručak ali i za večeru i niko se ne pita šta ta žena skriva u srcu i duši.

„Ako ne umemo da stavimo tačku onda i kada nešto ne valja, nemamo pravo da očekujemo da nam se nešto bolje desi u životu”, izjavila je u Magazinu in Bebi Dol, koja je svoju sreću u ljubavi pronašla tek u šestoj deceniji i pristala da pred matičarem i Bogom prihvati bračne zavete. Inače, često sa drugaricama razgovaram na temu da li se mi zaista osećamo lepše i zadovoljnije kada smo same i slobodne ili u dvoje, pa makar se i svađali, kao i da li je „tragedija u dvoje“ ipak lepša od samoće, kako je u jednom od svojih romana pisala moja prijateljica Vesna. Retke su one koje će vas pogledati u oči i ipak priznati da se ona slaže da je lepše i lakše biti sama u svoja četiri zida ali da ipak nije spremna na svoju dozu samoće, kao i da bi radije provela život pored partnera koji je tu, a kao da nije ili je opet sa kumovima ili ortacima. Naučili smo da sa godinama zajedničkog života dane i noći provodimo u teskobi. Svaka od nas treba da bude iskrena, da se sa poštovanjem odnosi prema svakoj ljudskoj situaciji i da dobro sagleda kako se zaista oseća.

„Bolje i sama sa sobom nego sama sa tobom“ je ipak moja mera zadovoljstva i kada bi mi se prijateljica poverila da je imala aferu, i da želi da se razvede, ode, preseli se i počne svoj život sama na novoj adresi ja bih joj verovatno izgovorila ono što je nama u Magazinu In rekla čuvena Lepa Lukić: „Ne mogu zbog naroda da živim sa nekim, kada nema više ljubavi”. Svaka žena u svom životu ima svoju ljubav i zato ne žurite i nemojte se uplašiti života jer će taj vaš sigurno jednoga dana doći. Do tada, drage moje, razmišljajte kako da od svoje samoće napravite kapital.

Copyright 2024. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.