Skip to content Skip to footer

Katarina Vitić, mlada devojka iz Požarevca, oduvek je želela da postane preduzetnica. Kako dolazi iz malog mesta, to joj nije delovalo lako ostvarljivo, međutim tokom studija je došla na ideju da kreira video album. Taj projekat je u početku gledala kao dodatni džeparac tokom studiranja, ali se iz toga brzo stvorio ozbiljan i profitabilan biznis koji danas usrećuje mnoge porodice, veze, brakove i prijateljstva.
Katarina ima dvadeset četiri godine, a od svoje osamnaeste godine se nalazila na predsedničkim funkcijama na fakultetu, raznim asocijacijama i marketinškim agenicjama. Danas za Katarinu možemo reći da je najinovativnija mlada preduzetnica u Srbiji.

Kako si pronašla motivaciju i inspiraciju za ostvarenje svojih snova u zemlji gde mnogi mladi ljudi ne veruju u uspeh?

Meni je oduvek želja bila da budem uspešna, da budem nezavisna i da nemam radno vreme. VideoBox mi je upravo to i omogućio. Smatram da mesto odakle potičemo nije preduslov za uspeh, već je to konstantan rad, trud i motivacija i pre svega vera u ono što radimo.


Koliko puta ti se dešavalo da želiš da odustaneš?

Mnogo puta sam htela da odustanem, naročito na početku kada VideoBox još nije zaživeo i stao na noge, što bi se reklo. Međutim, veliku pomoć sam dobila od svoje porodice. Zarad VideoBox-a smo čak podigli i kredit. Oni su od početka verovali u mene i mog dečka, koji je moj partner u ovom projektu i najveća podrška od prvog dana.
Dešava mi se i danas da pomislim da odustanem kada naiđemo na period kada imamo puno posla i problema, ali onda dobijem motivaciju i vetar u leđa od svih devojaka i žena koje mi se javljaju sa divnim porukama podrške. 

Katarina je shvatila da romantika u vreme digitalne revolucije može da se vrati i da sve uspomene koje imamo u mobilnim telefonima ipak možemo da sačuvamo na poseban način. Ona je prepoznala nostalgiju prema starim načinima štampanja fotografija i pravljenja albuma i iz toga kreirala nešto potpuno novo.

 

Od džeparca sam odvajala novac kako bih pokrenula VideoBox. Proizvod je odjeknuo i na samom početku se videla pozitivna reakcija. Svima se svidelo. To je meni bila najveća potvrda da sam uspela. Posle osam meseci aktivnog rada, naš potencijal je prepoznala američka kompanija koja je danas naš poslovni partner i investitor. VideoBox je prvi video album u Srbiji i regionu, a uspeli smo da proširimo isporuke i na ceo svet. 

 

Kako bi motivisala mlade devojke da se odvaže i krenu svojim putem i da od svojih ideja naprave nešto veliko?

Savetujem svima da veruju u svoju ideju, ali prvenstveno u sebe. Ništa nije nemoguće. Nemojte zavisiti od mišljenja okruženja, jer će svako imati svoje mišljenje, negativno ili pozitivno, ali ono ne mora da bude istinito. Konstantno se usavršavajte i radite na sebi i svojim idejama i napretku i pozitivan će vam biti siguran.  

Copyright 2024. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.