Skip to content Skip to footer

Često nam se govori da možemo da postignemo sve što želimo ako uložimo dovoljno truda i napora u svoj rad. To je tačno za većinu aktivnosti, ali kada je u pitanju odlazak u teretanu, previše znoja će vas samo iscrpeti i ostaviti bez motivacije za dalje treniranje. Umesto da se divite svojim dostignućem u ogledalu, naći ćete se usred fizičkog i mentalnog premora. Zato smo odlučili da sa vama podelimo najbolje savete za treniranje sa boljim efektima, a manje truda.

Sklonite telefon

Vaš trening može trajati i samo trideset minuta, ali ne možete maksimalno iskoristiti to vreme ako stalno proveravate telefon. Ostavite telefon u torbi i za to vreme fokusirajte se na svoje vežbe.

Kontrolišite tempo svojih pokreta

Ako vežbate kod kuće i imate ograničen izbor bučica i težine, fokusirajte se na kontrolisanje tempa svojih vežbi. Na primer, polako spuštanje u čučnju ili dodavanje pauza u pokretu kada radite vežbe za ruke i ramena, povećaće intenzitet vežbe i dodatna kilaža vam neće biti potrebna. 

Mentalno se fokusirajte na svoje mišiće

Fokusiranje na mišić koji radite pomoći će vam da imate što pravilniju formu vežbe i samim tim ćete videti bolje rezultate.

Budite dosledni

Čak i ako imate samo 20 minuta za brzo sagorevanje kalorija kod kuće, to se i dalje računa. Svaki vid fizičke aktivnosti je dragocen za um isto koliko i za telo i dugoročno će vas držati na pravom putu.

Pravite kraće pauze između vežbi

Grupišite vežbe u supersetove. Superset je metoda treniranja u kojoj se dve vežbe izvode jedna za drugom bez pauze između njih. Cilj ove metode u treningu je povećanje mišićne izdržljivosti i efikasnija potrošnja kalorija. Glavni je razlog odmora između serija je da damo mišićnoj grupi koju smo radili vremena da se oporavi. Međutim, odmor je potreban samo mišićnoj grupi koja je radila vežbu, a ne celom telu. I tu superset dolazi do izražaja, jedna mišićnagrupa odmara dok druga radi.

 

Izolujte mišićne grupe

Ako radite na povećanju snage i možete da vežbate tri ili više dana u nedelji, odvojite jedan dan za celo telo, jedan dan za donji deo tela i jedan dan za vežbe za gornji deo tela. Ovo će vam omogućiti dovoljno vremena između treninga da pomognete vašim mišićima da se oporave, tako da svaki trening može biti maksimalno efikasan. 

Pametno birajte užinu pre treninga

Orašasti plodovi, grčki jogurt ili banana su odlične grickalice pre treninga koje će vam pomoći da povećate energiju i izvučete maksimum iz treninga.

Promenite rutinu

Ponekad vam nije potrebna teža rutina, samo drugačija. Nakon tri do četiri nedelje istog programa, vaše telo se prilagodilo i spremni ste za promenu.Dobro je redovno menjati vezbe kako bi vaši mišići mogli da napreduju.

 

Foto : @guidemeglow

Copyright 2024. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.