Skip to content Skip to footer

SPAJAMO UKUSNO I ZDRAVO : maštoviti trikovi za bogatije salate

Salate imaju reputaciju da su dosadne. Ali ako se malo potrudite, one mogu biti energične, šarene, uzbudljive i ukusne. Samo je potrebno malo kreativnosti, i ne mora uvek da bude komplikovano. Većina ljudi misli kako je za ukusnu salatu neophodno mnogo začina i raznih namirnica sa online recepata, kojih skoro ssigurno i nema u lokalonom supermarketu. To nije nužno uvek tako. Ispod smo vam sabrali nekoliko saveta za pravljenje salate koje ćete jedva čekati da isprobate.

Dodajte raznovrsne teksture
Ovo je najbolji način da osvežite salatu. Pokušajte da salati dodate hrskavi element kao što su orasi, semenke ili, čak na primer, čips. 

Koristite sveže bilje
Ono što je najvažnije je da vam salata bude što svežija, te i ukusnija i uzbudljivija. Uvek pri ruci imajte sveže bilje poput peršuna, bosiljka, nane, zalfije i slično. Ovaj sastojak može biti upravo ono što donese totalno drugačije iskustvo vasem obroku. I to nije samo za salate – ponekad je samo bilje dovoljan dodatak ishrani kako biste je učinili boljom i ukusnijom.


Kora limuna
Ovo nije ništa novo ili neobično, ali limunova kora zaista dodaje dosta ukusa vašem jelu. Izrendajte malo kore na vašu salatu, poput parmezana na pastu i uživajte u svežini koja dolazi od ovog jednostavnog dodatka. Vremenom, malo rende može da vam postane omiljeni kuhinjiski pribor, ne morate se zaustaviti na limunu. Postoje razne vrste citrusa čije se kore mogu iskoristiti na ovaj način, koje jedva čekaju da ih otkrijete!

Budite kreativni s postojećim receptima
Probajte da mešate paradajz ili drugo povrće sa voćem kao što su breskve,jabuke i bobičasto voće. Na taj način običnu kapreze salatu možete podići na viši nivo i dati joj skroz novi identitet.


Izazovite definiciju salate
Možete imati jako zadovoljavajuću salatu kao obrok bez ogromne količine zelene salate u činiji. Samo je potrebno da budete malo kreativni, da razmišljate o sastojcima koje volite i da ne komplikujete previše, pa vas pozivamo da izazovete definiciju salate jer to može da bude bilo šta što ima pretežno sveže povrće. Dakle, možemo da imamo i pica salatu!

Napravite svoj sos
Definitivno preporučujemo da izdvojite vreme da napravite svoj sos za salatu, čak i ako su u pitanju samo maslinovo ulje i limunov sok.
Uvek imajte u svojoj kuhinji različite vrste sirćeta. Industrijski sos u pakovanju će vam sigurno dosaditi. Ali ako kod kuće imate nekoliko različitih vrsta sirćeta, uživaćete u beskonačnoj kombinaciji soseva koji će sve učiniti zanimljivijim. 

Dodajte jestivo cveće
Najbolji primer kako uzeti nešto jednostavno i pretvoriti ga u nešto maštovito, samo time što dodate par cvetića.

Probajte nešto novo
Uradite malo istraživanja da vidite koje povrće je u sezoni kada pravite salatu. Takođe, osim pijace i supermarketa, postoje mnogobrojne manje prodavnice koje nude egzotičnije voće i povrće koje sasvim slučajno može da vam postane novi omiljeni sastojak u kuhinji!


Fotografije : @domsli22

Copyright 2024. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.