Skip to content Skip to footer

Vinarija sa srcem i dušom: Otkrijte tajne vrhunskih vina i bogatu tradiciju ove porodične vinarije

Čovek uvek treba da bude pijan. Važno je. Ali od čega? Od vina, poezije, vrlina,…izbor je vaš. Ali, važno je biti pijan.” – Šarl Bodler

Ono u šta smo sigurni jeste da je vino napitak koji inspiriše i oplemenjuje, kako one koji ga prave, tako i one koji u njemu uživaju.

Vinarija Kiš dolazi sa Fruške gore, na čijim obroncima njihovi vinogradi žive još od davne 1801. godine. Generacije su se smenjivale, a ljubav prema vinogradima se prenosila sa kolena na koleno.

Danas ovu uspešnu vinariju vodi Predrag Crnković, kao predstavnik sedme generacije vinara. Oni se mogu pohvaliti vinima vrhunskog kvaliteta i brojnim nagradama u našoj zemlji, ali i nagradama na prestižnim međunarodnim takmičenjima. 

Ponosni smo na sva naša vina, ali posebnu pažnju posvećujemo našim starim autohtonim sortama koje su vekovima tu. Yahvaljujući njima možemo pokazati svetu koliko lepote može biti u jednom Grašcu belom ili u jednom Portugizeru. Upravo zato nam je jedna od najdražih nagrada ona za najbolji Portugizer na svetu 2017. godine.


Njihova priča ne bi bila potpuna da ne spomenemo jedno od najprepoznatljivijih dezertnih vina Srbije, a to je Kišov Bermet, aromatizovano slatko vino, koje je posle mnogih godina borbe sada konačno i zaštićeno geografskim poreklom. Bermet je vino oko koga su se vekovima pele razne priče. Od onih da je bio omiljen na dvoru Marije Terezije, do priče da je bio čak i na Titaniku. Jedno znamo sigurno – to je vino koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Danas Vinarija Kiš raspolaže kapacitetom od 90 000 litara vina godišnje, a našu tradiciju nikada nismo izgubili. Vinarija Kiš je porodična vinarija koja svoja vina pravi isključivo od grožđa iz sopstvenih zasada, i na taj način uspevamo da se posvetimo svakoj boci na pravi način i opravdamo ugled koji smo nasledili od našeg deda Slavka Kiša, čoveka koji je umnogome bio ispred svog vremena, a pored kojeg smo odrasli i učili o vinima, ali i o samom životu.

Ako vas je nasa prica zainteresovala , onda vas čekamo da zajedno probamo naša vina I ispričamo vam priču staru više od 200 godina o usponima, padovima, odricanjima, istrajnosti I na kraju ljubavi koja čini da ništa od toga nije bilo uzalud.

Vinarija Kiš nalazi se u Sremskim Karlovicma, na adresi Karlovačkog mira 46
A možete ih kontaktirati putem telefona na broj 062 482 000, ili preko društvenih mreža
Vinarija Kiš
@vinarijakis1801tradition

Copyright 2024. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.