Skip to content Skip to footer

Zovem se Marija Đurovski i ja sam sertifikovani Holistički health coach. Zvanje sam stekla na School of Natural Health Science u Londonu, sa specijalizacijom za Holistic Nutrition i Child & Adolescent Nutrition. Osnivač sam brenda Housewife Detox , jedinstvenog brenda hladno ceđenih sokova. To je tokom godina postalo moja profesija i pre svega moja strast prema zdravom načinu života, bez koje ništa drugone bi bilo moguće. Pre 2 godine uplovila sam u novu avanturu veganske i vegeterijanske kuhinje, gde smo otvaranjem restorana razvili potpuno novi svet odabira namirnica, njihove pripreme, novim stilom zamene proteina iz mesa biljnim proteinima.

Sve što pripremamo je od pažljivo proučenih i nutritivno izbalansiranih sastojaka, čija vam kombinacija pomaže u postizanju prirodnog povećanja energije, vitalnosti i jednostavno zdravijeg, uravnoteženijeg načina života i ishrane. Danas s Vama želim podeliti nešto više o onom osnovnom što svako treba da zna i primenjuje, a to je – detoks. O detoksu ne treba misliti kao o uskraćivanju i odricanju, već kao o obogaćivanju iskustva i navika. Detoks hladno ceđenim sokovima najbolji je način da vaš detoks uradite na pravi način. 

@wellnessinprogress

Ni svi sokovi nisu isti, pa vam zato dajem osnovnu razliku između hladno ceđenog soka i ostalih sokova. Najčešćom metodom ceđenja voća i povrća, sa rotirajućim sečivima, stvara se toplota i pokreće proces oksidacije. Jednom kada kiseonik dospe u sok, on gubi vitamine i hranljive materije. Hladno ceđenje omogućava ekstrakciju soka u najčistijem obliku bez oksidacije, dok ključni vitamini, minerali, proteini, enzimi i hranljive materije ostaju netaknuti. Iako je ovaj proces dugotrajan i zahtevan, krajnji rezultat je svež, ukusan, sok sa maksimalno iskorišćenim hranljivim potencijalom, bez šećera iz voća i povrća kao i sasvim sigurna konzumacija za osobe sa dijabetisom. 

Kada neprestano unosimo prerađenu hranu i rafinisani šećer, trošimo mnogo energije na varenje složene hrane koja iscrpljuje naš organizam. Oslobodite se toksina i omogućite telu da napravi pauzu. Detoksifikujete telo sirovim vitaminima, mineralima i enzimima, koji su dobijeni hladnim ceđenjem, tako da nisu imali dodir sa toplotom. Hranljivi sastojci se na ovaj način brzo asporbuju u krvotok, a vi nakon trodnevnog detoksa gubite kilograme, rešavate se upalnih procesa i dobijate puno nove energije.

@wellnessinprogress

Holistički pristup zdravom životu nije dijeta niti striktan režim, već pravilno kombinovanje namirnica i zamena nezdravih zdravim. Za vitalnost organizma je mnogo važniji sadržaj obroka i njegova hranljivost od količine i broja kalorija koje on sadrži. Ljudskom organizmu ne prija opterećivanje teškom hranom, a nepravilna ishrana je upravo ono zbog čega se javljaju nadutost, napetost, malaksalost, a kasnije i ozbiljniji zdravstveni problemi. Na svakom koraku srećemo tu jednu reč – dijeta. Da li je ta reč postala trend ili opsesija? Da li brojimo kalorije i pridržavamo se nekog režima ishrane samo da bismo bili zadovoljni svojim izgledom? Svako od nas je probao bar 3 vrste dijeta, išao kod različitih nutricionista i slušao razne savete na društvenim mrežama. Verovatno niko od nas nije u potpunosti zadovoljan postignutim rezultatima. A možda je vreme da ne razmišljamo o dijeti, već o zadovljstvu koje se postiže kada se dobro i uravnoteženo osećamo u svom telu!

Poručite Proteinski detoks by Sanja Marinkovic – najefikasniji i najjeftiniji detoks u Srbiji
Fotografija : @marijadjurovski

Copyright 2024. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.