Skip to content Skip to footer

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI ZELENI SOK : idealan način da započnete vašu VEGE ishranu

Kako i zašto treba konzumirati više namirnica biljnog porekla u svakodnevnoj ishrani?

Naš prvi stub zdravlja, ​​cilj da jedemo trideset različitih biljnih namirnica nedeljno, odnosi se na kreiranje ishrane bogate voćem, povrćem, orašastim plodovima, semenkama, mahunarkama i žitaricama, za koje se pokazalo da zajedno imaju dubok uticaj na naše mentalno stanje i fizičko zdravlje, osiguravajući da dobijemo dovoljno vlakana i raznovrsnosti da negujemo naš mikrobiom creva.
Ne postoji savršeno. Neki obroci će biti uravnoteženiji od drugih, ali važno je šta radimo tokom celog života, a ne jednog dana. Radi se o stvaranju načina kuvanja, ishrane i življenja koji će biti istinski ugodan i stoga održiv na dugi rok. To će biti nešto u čemu uživate i zbog čega se svaki dan osećate dobro fizički i psihički.
Do 70% naših imunih ćelija nalazi se u našim crevima
• Biljke su naš izvor vlakana i vlakna su neophodna za optimalno zdravlje. Postoje ubedljivi dokazi da je konzumiranje puno vlakana povezano sa manjim rizikom od srčanih bolesti, moždanog udara, dijabetesa tipa 2 i raka creva, kao i da podržava svakodnevno zdravlje probave.
• Istraživanja pokazuju da ishrana zasnovana na biljci ima moć da poboljša, zaustavi, a u nekim slučajevima čak i preokrene 14 od 15 najvećih uzroka smrti u zapadnom svetu, uključujući dijabetes, bolesti srca, autoimune bolesti raka.
Green smoothie – zeleni smoothie
Ovo je brilijantan doručak ukoliko tražite kako da na ukusan način da unesete povrće u ishranu, 3 porcije voća i povrća i biljnih vlakana u samo jednom obroku.
Sastojci koji su potrebni
1 zrela banana
1 stabljika celera
Šaka baby spanaća
1 kašika kikiriki putera
100 ml biljnog mleka
Način pripreme

Jednostavno sve sastojke stavite u blender

@mindset.nice
Zeleni cold press sok

Zeleni sok, pogotovo ako ga iscedite u sokovniku za hladno ceđenje, je vaš najbolji prijatelj za svako jutro. Pomoću njega izbacićete višak vode, uneti sve potrebne zelene sastojke biljnog porekla za jedan dan, regulisaćete probavu i popraviti nivo gvozđa i energije u toku dana.

Recept za najukusniji zeleni sok
2 stabljike celera
2 granny smith jabuke
1 limun
2 lista kelja
1 krastavac
Način pripreme

Sve sastojke oljustite osim krastavca, iseckajte i procedite kroz cold press sokovnik

Fotografije : Marija Đurovski

Copyright 2024. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.