Skip to content Skip to footer

KAKO DA NEGUJETE I ZAŠTITE KOSU OD SUNCA: Frizer savetuje, a POZNATE LIČNOSTI presudile koje su boje potpuni HIT

Kada razmišljate o odmoru, važno je da odlazak frizeru na farbanje kose ne ostavljate za poslednji čas, već je najbolje da ga obavite četiri nedelje pre odmora. Bez UV zaštite, boja može izbledeti ili se promeniti na suncu, a niko ne želi plave pramenove sa zelenim tonom ili smeđu boju koja je u postpunosti postala nadandžasta, to je sigurno.

Uložite u masku za kosu

Već pre samog letovanja krenite s pojačanom nege kose. Dva puta nedeljno koristite masku za kosu kako bi zdravija i punija kosa bila spremna za borbu s morskim uslovima. Dani na plaži mogu biti sjajni, ali obično ostavljaju pramenove na izdisaju. Potražite maske bogate hranjivim uljima poput kokosovog, arganovog i ulja makadamije kako biste svojoj kosi pružili maksimalnu hidrataciju, piše Wanted.rs

SPF za kosu

Kao što koristimo SPF za lice i čuvamo kožu od sunca i UV zračenja, tako je i kosi potrebna dodatna zaštita. Sunčeva svetlost neprijatelj je hemijski tretirane kose (posebno kada je u pitanju blajhana ili plava kosa) jer UV zraci mogu ukloniti boju i ostaviti pramenove oslabljene i isušene. UV sprej će zaštititi kosu od oštećenja od sunca, a istovremeno joj podariti predivan miris.

Zaboravite figaro i peglu za kosu

Na odmoru ste, kosa je izložena toploti sunca čitav dan pa je odmorite od korišćenja uređaja za stilizovanje frizure. Leto podnosi ležerne frizure, so u kosi i nemarne talase. Umesto pegle koristite zaglađujuće kreme za kosu, koje će se lepo upiti, negovati kosu i ukloniti sitnu kovrdžavost.

Hejli Biber nas je oduševila svojom mlečno-braon nijansom

Očigledno, beauty imperativ više nije “biti plava po svaku cenu”. Mnoge poznate dame, uključujući iznenađujuće i Karli Klos, postale su zanosne brinete, a svaki put kada se to desi, otkrijemo neku novu, očaravajuću boju, piše Grazia.rs

https://www.instagram.com/p/CbVu3xvJRD2/?utm_source=ig_web_copy_link

Dua Lipa nosi moćnu crnu

Uprkos sunčanom vremenu koje nas asocira na zlatne tonove u kosi, ove godine želimo da iznenadimo svoju okolinu nečim sasvim suprotnim – moćnim tamnim nijansama. Izuzetno nam se dopada “off-black” nijansa koju trenutno nosi Dua Lipa i ne sumnjamo da ćemo je viđati svuda tokom sezone proleće/leto.

https://www.instagram.com/p/CbIg_VXuv1r/?utm_source=ig_web_copy_link

Fibi Dinevor bira riđe-crvene tonove

Glumice, modeli, influenseri… Svi su “zaluđeni” bakarnim nijansama te slobodno možemo da kažemo da je riđa nova plava. Ne znamo da li je sve počelo sa velikom i iznenadnom promenom Džidži Hadid, ali znamo da je ovo boja koju bismo rado isprobali ovog leta.

https://www.instagram.com/p/CNjksuZBNnq/?utm_source=ig_web_copy_link

Copyright 2024. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.