Skip to content Skip to footer

LETNJA ZAMENA ZA JAKE PARFEME KOJA HRANI KOŽU: Omiljeni proizvod Jelene Đoković idealno je rešenje za vrele dane

Sa dolaskom leta menjamo garderobu, ali i bjuti rutinu. Ovo je preiod kada koristimo mnogo manje šminke, ali i parfeme. Umesto teških nota, prelazimo na laganije mirise.

Sigurni smo da imate svoje letnje favorite, ali pored toaletnih voda i klasičnih parfema, opcija mogu da vam budu i mirisna suva ulja koja, osim što predivno mirišu, takođe i neguju kožu, jer poseduju hranljive sastojke.

Koži je tokom leta potrebna dodatna nega jer je više izložena suncu i spoljnim faktorima. Suva ulja su upravo jedan od najboljih proizvoda za negu tela tokom letnjih dana i sjajna su zamena za teške parfeme.

Nemasne su teksture, koža ih brzo upija i što je najvažnije, sadrže hranljive sastojke koji su odlični za negu kože. Takođe, mirisna suva ulja bukvalno možete da koristite “od glave do pete”, jer osim što služe za negu tela, takođe mogu da posluže i za negu kose.

Kako se koriste ulja?

Mirisno suvo ulje je najbolje naneti odmah nakon tuširanja, dok je koža još uvek vlažna. Na ovaj način ulje će najbolje uspeti da prodre u pore, a koža će postati mekana i svilenkasta na dodir. Ne treba posebno da naglašavamo da ćete i predivno mirisati.

Miris suvih ulja je dosta suptilniji od mirisa parfema, te ona tako predstavljaju sjajan izbor za tople letnje dane, a prilikom kupovine možete da se odlučite i za ona sa šljokicama koja će posebno naglasiti vaš preplanuli ten.

Inače, sve veći broj žena u želji da spreče negativan uticaj na celokupno zdravlje organzma odlučuju se da probaju da naprave prirodni parfem.  Među njima je i Jelena Đoković, koja se poslednjih godina se zalaže za prirodan način negovanja lica, kose i tela. Da biste napravili parfem od prirodnih sastojaka prvenstveno su vam potrebna – eterična ulja. Njihove prirodne arome su odličan izbor, budući da imaju prijatan i po jačini najsličniji miris parfemu, a istovremeno poseduju i brojna lekovita svojstva.

Kada sami kreirate parfem od prirodnih sastojaka imate mogućnost da stvorite jedinstveni miris potpuno prilagođen vašem ukusu.

Pre nego što krenete u proces, odaberite 3-5 eteričnih ulja uzimajući u obzir pravila o slaganju mirisnih nota. Da li volite miris ruže, ili vam se dopadaju tople, zemljane arome poput sandalovine? Izbor je na vama.

Izvor Wanted.rs
Fotografija : @jelenadjokovicndf

Copyright 2024. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.