Skip to content Skip to footer

Da li se muško srce teže nosi sa slabostima od ženskog?

Kada mu je najteže muškarac mora da odaje utisak najčvršćeg  i najjačeg.” , izjavio je nedavno gospodin Vojislav Šešelj pričajući publici, gostima i meni u studiju na temu ” Da li je tačno da se muško srce teže nosi sa slabostima od ženskog?

U suprotnom će ga žene sažaljevati, a to je za svakog muškarca koji drži do sebe i svog dostojanstva najveći poraz”, nadovezao se gospodin Šešelj na reči  novinara Milomira Marića da su mnogi, baš kao i on proste emotivne građe.

Kada se oseća kao slabić i kada gubi ljubav, novac ili moć nije retko da, ma koliko bili uspešni muškarci gube svoje dostojanstvo. Nije problem kada ga izgube pred drugima, već kada kapituliraju pred sobom i iznevere svoja očekivanja. U vreme korone i vanrednog stanja na ispitu su bile želje, ambicije, strahovi, ali i odluke. Većina je što zbog patrijahalnog vaspitanja, što zbog očekivanja okoline činila sve da bi sačuvala pre svega sebe, ali i druge od svojih slabosti.

Nema težeg osećaja za jednog muškarca nego osećaj plakanja bez suza. Inače analitičari savremenog društva, ali i psihoterapeuti se ovih dana “lome” oko teze da muškarci postaju “ugrožena” vrsta i to ne samo od strane žena.

Centar za zaštitu prava muškaraca i negovanje tradicije u Srbiji bavio se otkrivanjem osobina koje su pripadnici jačeg pola  izgubili. Kažu da se odnos snaga, položaja i moći menja, ali u korist predstavnica lepšeg pola. Šta se onda jačem polu najteže, a šta najlakše oprašta s obzirom na emancipaciju? Neverstvo, loš seks i suze.

Neverstvo je pitanje čvrstine karaktera, seksualno umeće je povezano sa čvrstinom samopouzdanja, a suze nisu dozvoljene i najveći su odraz slabosti. Pravo čoveka na suze ne zastareva, ali i dalje su muškarci u suzama slabići, šonje, a nikada emotivci koji reaguju po meri zdravog razuma, iskrenih osećanja i prava na patnju, kada im je teško.

Možda je ipak najgori osećaj za jednog požrtvovanog džentlmena kada je spreman da učini sve da bi zadovoljio materijalne  potrebe svoje izabranice, a ona  postane nezasita i on upropasti na taj način i sebe i svu lepotu odnosa u koji je verovao.

Šta bi onda za jednog muškarca bilo najpametnije da sakrije od svoje žene, ma koliko želeo da bude iskren?

Copyright 2023. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2023 Streetstyle. All Rights Reserved.