Skip to content Skip to footer

“Iskrenost je postala ekstremni sport za koji se samo hrabri odlučuju.” Ovako glasi jedan od odgovora na temu ko, šta i kada treba da prizna svom emotivnom partneru, jer svi lažu kada moraju. Bezgrešnih nema.

Sećam se da nam je književnica Isidora Bjelica svojevremeno u emisiji Magazin In pričala da žene danas mnogo više vremena provode negujući kućne ljubimce ili fikus nego svog muža. Verovatno pokusavajući još pre deceniju da nas uveri da su bliskost i iskrenost postale zaboravljene kategorije. Ipak, kada je reč o meri iskrenosti, žene više i uverljivije lažu jedna drugu o svom uspehu, emotivnim doživljajima koje imaju u partnerskim odnosima, o ličnim zadovoljstvima i radostima, a najviše o sopstvenim osećanjima.

Svaki čovek želi da doživi nesto prijatno makar malo lagao i samog sebe, ali biti partneru istražni organ je veoma strašno.

U brakovima teško da ima nevinih i ne postoji žena koja bar jednom nije pomislila u stilu “Ma, idem dalje, a najradije bih ga izbacila iz kuće.” Kada vam partner izgovori “Nisam želeo da te povredim ,pa sam malo slagao”, najveći broj žena bi ga osudilo, manji broj bi odigrao ulogu ranjene i očajne, a najveći broj bi se osećao poniženo, jer bolje da ja rekao i najgoru istinu.

@vintage.andco

Preterana iskrenost nije odlika mudrih ljudi, govori i izreka: “Ćutanje je zlato. “ Treba prećutati o sebi sve ono sto smatrate da bi ugrozilo vašu emotivnu vezu ili brak. Prevaru nikada i ni po koju cenu ne priznati, bilo kakvi uverljivi dokazi da postoje. Ovo nisam izmislila ja, već su me svojim stavovima uverili dr Slavica Djukić Dejanović i trener za lične promene dr Kenan Crnkić.

Možda je najpametnije naučiti rečenicu koju nam je savetovala prof.dr Slavica Djukić Dejanović i servirati osvetu kada je hladna “To što si mi sada učinio je za razvod braka. Razmisliću o tome i rećiću ti svoj stav malo kasnije.” Ko zna, mozda upali ona “strpljen-spašen”.

Muškarci lažu da bi se oni bolje osećali, a žene da bi se drugi lepše osećali. Najvažniji je mentalni nutricionizam i na vreme shvatiti da deo porodicnih i ličnih tajni mora da ostane samo za nas, da se ne bismo kasnije kajale ili objašnjavale da se samo magarac ne menja a da se vi kroz iskustvo i lekcije u ljubavi razvijate kao emotivno biće.
Šta radim i koga volim su pitanja koja treba svakoga dana postaviti da bismo bili iskreni sami prema sebi. I da ne zaboravim, želeći da se dopadnu muškarcima devojke na pocetku veze vole da ih obasipaju verbalnim poklonima kako su jedinstveni, posebni i za nju drugi najbolji u svemu, jer to oni žele, a vole da čuju.

Koje i kakve komplimente muškarci najviše vole da čuju od žena, pa makar ih one i lepo lagale. Čekam vaše utiske!

Copyright 2023. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2023 Streetstyle. All Rights Reserved.