Skip to content Skip to footer

Šta je ženama zaista potrebno, a muškarci nikako da shvate?

Mi smo na Balkanu skloni da preterujemo u svemu. Preterujemo u jelu, piću, obavezama, radu, neradu, muškarcima, ženama, troškovima.
Veći deo života provedemo izgovarajući rečenice, koje su postale deo našeg jezičkog folklora: “Mrzi me, kako me nervira, diže mi pritisak, smara me.”

Da li u skladu sa jezičkim, ali i duševnim srpskim folklorom muškarci ostaju u dugovečnim odnosima sa onim ženama sa kojima im je život lakši, a ne sa onima koje se lepše ljube ili koje su zavodljivije, erotičnije i nemaju želju da su uvek u pravu?

Verujem da bi nam u ovoj godini emotivni, ali i poslovni život bio lakši ukoliko bismo konačno shvatili da ubeđenja kao što su da pare ljude kvare, da pametniji treba da popusti, da grešimo jer se ne zadovoljavamo malim stvarima, da se bije onaj koji se voli i da se mladići plaše uspešnih devojaka – pogrešna.

Pisac Duška Jovanić nam je u Magazinu in na vreme skrenula pažnju da Pepeljuga nije na listi najpoželjnijih mladih dama kao u bajkama na kojima su odrastale generacije devojčica, već su to danas njene zle sestre i maćeha.

Istraživanja iz vremena filma “Otpisani” i čuvenog tandema Tihi i Prle, pokazuju da su se žene oduševljeno smejale Prletovim fazonima, ali bi se u anketama o najpoželjnijem neženji ipak opredelile za odmerenog Tihog.

Neke Pepeljuge to nisu na vreme shvatile, jer muškarci sa smislom za humor imaju šarm kojima devojke ne umeju da odole…, ali zato njene zle sestre jesu i zato je danas sve manje žena koje govore za muškarce da su dobri, osećajni, divni i da su oni njihovo parče sreće. One imaju potrebu da se svakoga dana upišu u knjigu žalbi posvećenu nekom Prletu ili Tihom.

Šta se zaista dešava u glavi, srcu i “pantalonama “ savremenih muškarca i žena na pragu ove 2022. godine? To je misterija kojom se i žene i muškarci od pamtiveka bave, pa i danas.

Na osnovu svih priča na temu muško ženskih odnosa možemo da zaključimo da je ženama od muškaraca potrebno u suštini malo – lepa reč, zagrljaj, iskrenost..

Šta je ženama zaista potrebno, a muškarci nikako da shvate?

Od prosečne žene u Srbiji se očekuje da bude besprekorna na svim poljima: brak, majčinstvo, prijateljstvo, negovana, zanimljiva, maštovita.

Šta se očekuje od prosečnog muškarca, a on ne postiže?

Možda je najispravniji stav koji jedan savremeni heroj treba da zauzme da, uradi suprotno od svega što mu žena kaže ili zahteva. “Sa mnom ne moraš ništa osim da uživaš“- ko vam je, kada i da li je neko nekada rekao ovako nešto?!

Copyright 2023. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2023 Streetstyle. All Rights Reserved.