Koliko žena znate da su vrlo uspešne, a nisu na naslovnim stranama?  
Skip to content Skip to footer

Mlada srpkinja proglašena za BUSINESS ELITE UNDER 30 otkriva tajnu svoje moći

Jelena Tasić Plećaš, biznis konsultant za medicinske ustanove i liderstvo

Jelena je mlada devojka koja nas svojim uspehom inspiriše i motiviše. Kao priznanje za svoj rad, osvojila je nagradu za jednu od najuspešnijih mladih osoba u svetu biznisa ispod 30 godina u Americi i Evropi. Imali smo veliku privilegiju da je slušamo kao gošću u Sanjinoj emisiji, gde nam je otkrila svoj začin za uspeh.

Biznis, psihologija i arhitektura su njene velike strasti, što za mnoge deluje nespojivo. Jelena je po struci Master inženjer arhitekture, a od svoje 24. godine bila je na poziciji Izvršnog direktora bolnice za lečenje bolesti zavisnosti. Danas je stručni konsultant za medicinske ustanove i liderstvo u Srbiji.

Kako je postigla sve to sa samo 30 godina?

 

Vodim se motom “Preuzmi moć u svoje ruke”. Svaku priliku koristim da steknem nova znanja i iskustva. Pored svoje inženjrske diplome imam i petogodišnju edukaciju iz Psihodinamskog Organizacionog Consulting-a i razne druge edukacije iz biznisa, preduzetništva i marketinga. Smatram da u Srbiji postoji dosta mogućnosti i organizacija za mlade preko kojih mogu mnogo da nauče. Treba koristiti svaku priliku i potencijal koji vam se ukaže. Učestvovanje u jednoj takvoj organizaciji omogućilo mi je da sa 23 godine otputujem i živim u Brazilu. 


Kombinacija tih različitih znanja i iskustva, kao i 7 godina na rukovodećoj poziciji medicinske ustanove, pomogli su mi da usavršim svoj talenat, zbog kog me danas vlasnici medicinskih ustanova angažuju u cilju unapređenja poslovanja klinike i svog tima. 

Na koji način si stekla autoritet i poverenje starijih kolega?

To je izazov sa kojima se mnoge žene suočavaju. Zbog toga mislim da je važno, za sve one koji su na liderskoj poziciji, da rade na sebi i ulažu u veštine coaching-a i organizacije. Smatram da za sve postoji rešenje i tim stavom sam uspela da steknem poverenje svih svojih kolega i zaposlenih.

Koji savet imaš za sve žene koje se kreću ka uspehu?

Ne treba da se plašite svojih želja i mogućnosti. Višestruko će vam se isplatiti ulaganje u sebe i svoje znanje. Kada sam izašla iz svoje zone komfora, mogla sam da napredujem i postala sam jedan od najtraženijih konsultanata medicinskih ustanova.

Da li je tačno da se muškarci plaše uspešnih žena?

Muškarac ne zaslužuje ženu čiji uspeh ne može da podnese. Ženama je izuzetno važna podrška partnera i zato on sam mora biti stabilna i jaka ličnost.

Uspešnu ženu krase 3 osobine, to su harizma, ambicija i intelekt. Šta ti biraš?

U pravim okolnostima, sve 3 osobine mogu da dodju do izražaja. Ali žene sa intelektom uvek krase i ambicija i harizma.  

Copyright 2023. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2023 Streetstyle. All Rights Reserved.