Skip to content Skip to footer

ŠTA SE SEBI PRAŠTA U KAFANI? Pitali smo poznate, a čekamo i vaše odgovore

Prva sijalica u Beogradu zasjala je u kafani Proleće. Prvi telefon takođe je zazvonio u kafani, u Tri lista duvana. U starom Kolarcu na Trgu Republike, održan je i prvi sajam knjiga, a u Zlatnom krstu održana je prva filmska projekcija, piše Nova.rs.

Kafane su oduvek bile mnogo više od mesta na kojima se pije i ćaska, mesta na kojima se stvaraju najbolje priče grada.

Toma Zdravković i devojčica

U kafani „Dva jelena“ se prepričava kako je Tomi Zdravkoviću posle jednog od nastupa prišla devojčica koja prodaje cveće i požalila mu se kako nije prodala nijedan cvet. Toma joj je na to poklonio sve što je te noći zaradio, što joj, je otprilike bilo dovoljno da kupi mali stan u Beogradu.

Zoran Radmilović kao „baba sera“

Glumci pozorišta Atelje 212 bili su stalni gosti Srpske kafane. Mnogo puta se dešavalo da nema dovoljno mesta za sve goste, a postoji i legendarna priča da za Zorana Radmilovića jednom nije bilo mesta, pa je morao da sedi ispred toaleta ove kafane gde je napravio čitav šou i zabavljao sve prisutne glumeći baba-seru, piše Bašta Balkana

Starogradska pesma ispisana na salveti

Starogradska pesma “Čuješ čuješ seko” je prema legendi posvećena slavnoj skadarlijskoj pevačici Sofki Nikolić Vasiljković, koju su nazivali „kraljicom Skadarlije“. Nepoznati autor zaljubljen u nju, napisao je stihove jedne večeri na salveti skadarlijske kafane. Sofka mu nije uzvratila ljubav, ali je otpevala i proslavila njegovu pesmu.

U emisiji Magazin In su i gosti odgovorili upravo na pitanje i Šta se sve prašta u kafani?, pa je Dragana Katić rekla da se tamo prašta apsolutno sve. Pijanstva, ljubavi, bakšiši. Suzana Branković je rekla da tamo prašta blamove, falširanja i sebi i drugima, a čašica više se podrazumeva. Nemanja Vujicic je rekao da su to pijanstvo i glupost, dok je Sale Tropiko dodao i ćevapi.

Nas zanima šta biste vi dodali na listu zanimljvih priča iz kafane, ali i šta se sve tamo prašta. Pišite nam u komentarima.

.

 

Copyright 2023. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2023 Streetstyle. All Rights Reserved.