Skip to content Skip to footer

KAKO DA VAM DAN BUDE USPEŠAN I PRODUKTIVAN: Uradite ovo svakog jutra do srećnijeg i lepšeg života

Kakav će vam dan biti zavisi od mnogo faktora. Na neke, kao što su okolnosti i ljudi ne možemo da utičemo, ali ima dosta toga što možemo da uradimo. Za početak, da obezbedimo da nam dan počne lepo, da se pripremimo za ono što sledi, a to je već pola puta do uspeha!

Donosimo vam 6 koraka jutranje rutine koji će obezbediti da vam dan bude uspešan, produktivan i ispunjen srećom:

1. Obratite pažnju na kvalitet svog sna

Ključ uspešnog dana je dobar san prethodne noći. Ako se osećate dobro i odmorno, to su već dovoljni uslovi za produktivnost. Zbog toga vaša rutina treba da počne prethodne noći. Važno je kada ste legli, koliko ste spavali i koliko dobro. Jer sve to igra važnu ulogu u tome kako ćete se sutradan probuditi.

2. Napišite listu obaveza prethodne noći

Sastavite listu obaveza kako biste vizualizovali šta sve sutradan treba da uradite. Ovo je jedan uslova uspeha.

3.Koristite budilnik umesto telefona

Korišćenje budilnika umesto telefona znači da će biti manje verovatno da ćete pritisnuti dugme za odlaganje, postaviti novi alarm i nastaviti da spavate. Ovo nije dobra navika. Zato umesto pametnog telefona uzmite klasični budilnik koji možete da stavite na drugi kraj sobe i kad jednom zazvoni, moraćete da ustanete. Takođe je važno da tačno znate zašto morate da ustanete u to vreme, tj.razlog svog buđenja ujutru. Morate osećati motivaciju da se probudite rano i ustanete.

3. Napišite listu afirmacija

Dok ste još u krevetu, počnite da pravite svoju listu zahvalnosti, a zatim napišite šta želite da vam se tog dana desi, u čemu želite da uspete i šta želite da postignete. Vežbajte zakon privlačnosti.
Dobra navika je i da ujutru, po buđenju, odmah namestite krevet. Ovo vas postavlja u pravi način razmišljanja i podseća vas da ste već uspešno završili jedan zadatak pre nego što je dan počeo.

4. Iskoristite jutarnju snagu volje

Ujutru nam je snaga volje najjača i zato bi bilo lepo i korisno da to vreme iskoristimo za vežbanje, dok smo još raspoloženi i odlučni. Međutim, ukoliko niste jutarnji tip osobe, nemojte se siliti da radite nešto što vam ne odgovara. Istuširajte se kako biste se razbudili i krenite u novi dan! Samo nemojte zaboraviti da budete fizički aktivni kasnije, bilo popodne ili uveče.

5. Vreme za razmišljanje

Tokom jutarnje rutine odvojite malo vremena da se bavite sobom- probajte da meditirate, vodite dnevnik, čitate knjigu…Ili možda čak možete samo da sedite u tišini i uživate u šoljici kafe. Poenta je da vežbate da budete prisutni i da razmišljate o sopstvenim mislima i da se mentalno pripremite za taj dan.

6. Krenite od najtežeg zadatka

Kada dođe vreme da krenete, pobrinite se da počnete sa najmanje privlačnim zadatkom na vašoj listi obaveza jer tada imate najviše snage i najjasnije razmišljate. To je dobar način da budete sigurni da ćete ostatak dana provesti radeći ono što želite.

Izvor Sensa

Copyright 2023. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2023 Streetstyle. All Rights Reserved.