Skip to content Skip to footer

Zašto su žene spremne da prihvate mnogo manje u ljubavi?

Žene rade toliko toga da budu primećene, da se svide nekome, da budu prihvaćene. Od nas se očekuje da uvek brinemo o svojoj lepoti i ponašanju, da obezbedimo sigurnost i negu onima koje volimo i koji nas vole, dok mi ne očekujemo mnogo zauzvrat.

Toliko vremena provedemo u trudu da ispunimo sva očekivanja, da često zaboravimo da postavimo i svoje lične zahteve. Šta je rezultat toga? Odricanje od sopstvenih potreba da bismo bile voljene.

Kada se zapitamo zašto prihvatamo i tolerišemo tako malo ljubavi od svojih partnera, odgovor će skoro uvek biti isti. Jednostavno rečeno, mrvice ljubavi prihvatamo iz straha.
Kada su u pitanju veze strah je univerzalan i ispoljava se na mnogo načina: strah od toga da zauvek ostanemo same, da nećemo naći boljeg, strah od nepoznatog, strah od toga da se nikada ne venčamo i osnujemo porodicu, da budemo same ili da uvek moramo da počinjemo iznova. Raskide smatramo nazadovanjem, a ne napretkom i zbog toga ostajemo u vezi koja nas ne ispunjava i ne zadovoljava.

Živimo u svetu koji je pun parova. Ako odlučimo da se razdvojimo, bićemo singl, a biti singl nije zabavno…ili je to barem ono u šta smo navedeni da verujemo. Ali biti singl je zapravo fantastičan period, on predstavlja jedan preokret, nešto što ne dobijamo često u životu. Ovaj period nam daje kontrolu nad našom sledećom vezom u koju ćemo ući kao iskusnija, i još važnije, mudrija žena. Dobijamo prazno belo platno na kojem možemo da naslikamo svoj novi život, sa novim standardima i željama.

 

@97archives


Moramo da prepoznamo moć koju imamo nad našim ljubavnim životima i odlukama koje donosimo kada biramo partnera. Moramo da naučimo da volimo pod našim uslovima. Suština je u tome da ne možemo nastaviti da biramo zgodne veze umesto veza u kojima dobijamo ljubav, pažnju i poštovanje, u očajničkom pokušaju da se uhvatimo za bilo koji oblik ljubavi.

Pridržavati se ljubavi iz straha može zvučati proračunato ili kao taktika preživljavanja, ali na neki način se može posmatrati i kao lenjost. Moramo biti jake i marljive kada je u pitanju naša budućnost. Kada smo same, nalazimo se u boljoj poziciji nego kada održavamo nesrećan odnos sa partnerom od kog možemo da očekujemo samo minimalan trud, ako i toliko… Zaslužujemo bolje od toga.

Iako je novi početak zastrašujuća misao, dozvolite sebi sve vreme, energiju i trud koji su vam potrebni da uložite u pronalaženje novog partnera. Teško je odvojiti se od vremena i energije koje ste uložili u toksičnu ili nezdravu vezu, ali vaši resursi nastavljaju da se smanjuju što duže ostajete. Vreme je tu dovoljno dugo za one koji su spremni da ga iskoriste.

Foto: @entre_dois

Copyright 2023. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2023 Streetstyle. All Rights Reserved.