Skip to content Skip to footer

UČESTVUJTE U ANKETI! Da li su srećni samo oni koji sebi praštaju?

Oproštaj je obogaćujuća komponenta bez koje je teško napraviti stvarni napredak. U osnovi, od toga zavisi i naš ego. Ako želimo da ispravimo stvari koje smo pogrešili i postanemo bolja, jača verzija nas samih, prvo moramo da se oslobodimo osećaja krivice.

Istina je da verovatno postoji već dovoljno bola i negativnih osećanja i uzaludno je nastaviti izgradnju onoga što je štetno. Odbacivanje negativnih osećanja koja vučete iz prošlosti može biti najbolja odluka koju ćete ikada doneti. Evo nekih razloga zašto bi trebalo da naučite da oprostite sebi bez obzira na sve.

Naći ćete mir

Opraštanje sebi daće vam mir. Prestaćete da budete zarobljenik nezadovoljstva ili ljutnje koju možda imate i usredsredićete se na druge bitne stvari. Možete da se oslobodite svega ovoga i pokažete da ste voljni da prihvatite slobodu. Ne postoji delimično oslobađanje; morate se osloboditi kompletno kako biste prihvatili mir u potpunosti.

Opraštanjem pokazujete snagu

Bilo da je u pitanju hrabrost ili pravednost, oproštaj vam daje snagu nad situacijom pred vama. Ne možete zaista razumeti dubinu ovoga kada ste ispunjeni besom i nezadovoljstvom zbog vaših prošlih loših postupaka. Možete samo to da shvatite u momentu kada budete spremni da pustite stvari da odu. Nije lako oprostiti jer mislimo da ovaj postupak predstavlja određena ograničenja ili pokazuje slabosti. Slabi ne mogu oprostiti – samo jaki to mogu. Pokažite snagu i oprostite sebi.

Oproštaj je dar nama samima

Oproštaj je poklon koji možemo pokloniti sebi. Ovo sve proizilazi od razumevanja naše duhovnosti i saznanja da smo dizajnirani da budemo srećni i nikada ne budemo vezani ni za šta. Napravljeni smo da budemo slobodni i da se uzdignemo iznad svih situacija. Ne možete u potpunosti iskoristiti ovaj dar oproštaja osim ako ne pokažete spremnost da pustite stvari niz vodu. Morate prihvatiti ovaj dar i preuzeti kontrolu nad svojim životom.

Time pokazujete odgovornost

Vi ste odgovorni za svoje postupke i odluke koje donosite. Njih ne bi trebalo da donosite na osnovu nezadovoljstva ili greške, već na osnovu pravca u kome želite da krenete i koji će najbolje služiti vašim interesima. Preuzimanje kontrole nad vašim životom tako što ćete oprostiti sebi donosi vam odgovornost i vođstvo nad vašim životom i onim što će vam se dogoditi.

Razumite važnost opraštanja

Morate biti svesni svojih ograničenja i toga ko ste kako biste zaista oprostili sebi. Međutim, važno je da znate da ne postoji neko ko nije bio povređen ili ko nije napravio grešku. Oproštaj čini da shvatite da ste nesavršeno biće koje pravi greške s vremena na vreme. Umesto da kažnjavate sebe zbog svakog lošeg postupka koji preuzmete, možete da naučite da spoznate koristi oproštaja i budete srećni.

Možete preuzeti više odgovornosti i živeti u potpunosti

Oproštaj vam dopušta da preuzmete više inicijative, znajući da ipak nećete živeti u žaljenju ili bolu. Možete videti jasan horizont umesto iskrivljenog koji je pun nelagodnosti zbog prisustva nesigurnosti. Doživljavaćete sve što radite kao priliku za učenje i postaćete pozitivniji čak i kad se susretnete sa lošim postupcima i sumnjama. Možete biti tolerantniji i živeti bolje umesto da živite u gorčini.

Sreća je ipak izbor. A ako zaista želite taj izbor, možete napraviti važan korak opraštaja bez obzira na sve i tako biti korak bliže sreći.

Pišite nam u komentarima – Da li mislite da su istinski srećni samo oni koji sebi praštaju? Čekamo vaše odgovore.

Copyright 2023. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2023 Streetstyle. All Rights Reserved.