Skip to content Skip to footer

“Najlepša sam kada nisam u emotivnoj vezi.” , ovo su nažalost najčešće reči koje izgovaraju mnoge žene danas i zato postoji uverenje da se mnoge posle razvoda prolepšaju i da su najlepše doterane, zrače osmehom i optimizmon one koje su odlučile da život nastave bez partnera.

@cult.class

To možda samo potvrđuje da mi u brakovima ili vezama iscrpljujemo jedni druge i da stanje u duši mnogo utiče na naš fizički izgled.

Inače u trenucima kada nisu imali šta da mi zamere, mnogi su kritikovali moj stil odevanja, frizuru, pogrešno tumačili moje stavove u svakoj objavi na društvenim mrežama, sliku ili rečenicu tumačili kao moj loš stav, ne razmišljajući da sve što postavim je za neko ili nečije dobro, kao motivacija , inspiracija ili lekcija koja nas uči ili opominje.

Kažu da jaki praštaju, inteligentni ignorišu, a slabi se svete.

Ja uvek biram prva dva, pa će jednog dana, verujem, izaći na dobro za sve nas. Najbitnije je da izgovora nema i da je naš dar da možemo da se posvetimo sebi, naravno ako to želimo, bilo duhovno ili fizički i da imamo volju da se “pokrenemo”.

Da li žene sa bujnijim poprsjem, punijim usnama ili savršenim slikama na Instagramu ipak imaju više prilika u životu?

Sigurna sam da nemaju. Ali sam takođe sigurna da su žene izgubile svaku draž jer ne prestaju da “dave” pričama o tome koliko su se ugojile, koliko su nesigurne, opterećene, koliko imaju celulita, botoksa, liposukcija, koliko im treba novca ili kako one druge uživaju, mogu i imaju, a nisu zaslužile! Čak iako imate objektivno najsavršenije telo, ni gram masti i izvajane mišiće, ukoliko do njih dolazite putem nezdravih dijeta i iscrpljivanja, sigurna sam da se ne osećate nimalo lepo.

Znam mnoge dame koje su bile u lošem duševnom stanju jer se odriču raznih zadovoljstava. Tu se krije i ona čuvena rečenica “Nervozna sam, na dijeti sam..pusti me!” Zaista svaka od nas treba na vreme da osvesti koje je emocije potisnula hranom, kada, zašto i šta unosi u svoje telo.

@boipoppin

U jednom od brojnih članaka sam nedavno pročitala da je lepa žena nešto što prija oku, dok seksipilna žena izaziva seksualno uzbuđenje. Da li više volite za vas da kažu da ste lepi ili seksipilni?
Jedna glumica je odlučila je da prestane da govori svojoj ćerki da je lepa, zgodna i očaravajuća kako bi je podstakla da razvija svoj karakter, a ne samo da se oslanja na svoj izgled. Svakako nije sramota imati mane, ne treba ih kriti, treba ih prigrliti i sve negativno pretvoriti u pozitivno.

Sa kojim nesigurnostima, slabostima i manama se sada borite u zrelijim godinama? Koje mane vas čine posebnom?

Trener za lične promene Aleksandra Ubović je u mojoj emisiji naglasila da naša je spoljašnjost ogledalo naše unutrašnjosti. “Ne mogu da se kontrolišem kada nešto želim. To može biti ukusna hrana, ali i bilo šta (ili ko) drugi.Sta to govori o nama?”

Istraživanja su pokazala da zahvalnost, poštovanje, ljubav, razigranost, veselost, vedrina direktno pozitivno utiču na naše fizičko zdravlje. Svaka emocija ima svoj organ pa od tuge bole pluća, od straha stradaju bubrezi, uzbuđenje deluje na srce, briga i zamišljenost na slezinu, ljutnja na jetru i žučnu kesu.

Kada osetimo negativnu emociju, potrebno je da u sebi probudimo bar tri pozitvne.

Anton Čehov je govorio : ‘Na čoveku treba da je lepo sve, i lice, i odelo, i misli, i duša….’

Kada ste se vi poslednji put tako osećale?

Pišite mi!

Vaša Sanja

Copyright 2023. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2023 Streetstyle. All Rights Reserved.