Skip to content Skip to footer

GUA SHA : Najefikasnija masaža lica sa trenutnim efektom podmlađivanja

Gua sha masaža lica je jedan od najefikasnijih načina za podizanje i oblikovanje lica sa trenutnim rezultatima. Kada se primenjuje redovno i pravilno, vežba podstiče bolju cirkulaciju, zdravije kožno tkivo i jače mišiće lica, smanjuje natečenost, umanjuje pojavu bora i poboljšava teksturu i elastičnost kože. Primenom ove tehnike, imaćete mlađu, zategnutiju kožu sa prirodnim sjajem. Ova vrsta nege kod kuće je idealna za sve ljubitelje prirodnih načina za podmlađivanje.

Ova tehnika pomaže u borbi protiv starenja tako što povećava cirkulaciju i promoviše zdrav protok limfe, a takođe poboljšava celokupnu funkciju vaše kože. Baš kao i masažu lica, preporučujemo da primenjujete gua sha tehniku u pravcu limfnog toka tako što ćete početi na vratu i lagano napredovati ka vrhu lica. Na ovaj način ćete sprečiti nagomilavanje toksina, što vremenom može pomoći u prevenciji problema poput akna, pigmentacije i rozacee.

Pinterest

 
Masaža celog vrata ovim alatom je neophodna pre nego što pređete na područje lica. Slobodno posebno obratite pažnju na vrat i budite nežni jer u tom delu ima mnogo limfnih čvorova. Ako imate bilo kakve probleme sa kožom na licu, možete preskočiti lice i raditi samo na vratu. 

Primetićete da gua sha alati dolaze u mnogo različitih oblika i veličina. Ali bez obzira na vrstu gua sha instrumenta, svi imaju meke i zaobljene ivice koje neće oštetiti kožu. Pored različitih oblika, prave se i od raznih materijala, kao što su ružičasti kvarc, žad, opsidijan, staklo ili čak drvo. Svaki kamen ima jedinstvenu svrhu lečenja.

Gua sha vašem tenu daje sjaj, oblikuje konture lica, i omekšava bore. Ovako se on koristi: 

Prvi korak : Očistite lice i nanesite tonik

Najbolje je izvoditi gua sha na čistoj koži. Ako koristite tonik za lice, nanesite ga nakon čišćenja. Takođe, uverite se da su vaše ruke i sam alat čisti. 

Drugi korak: Nanesite ulje za lice

Nanesite dovoljnu količinu ulja na lice, vrat i grudi. Ulje će pomoći da alat lakše klizi, ali ako više volite kremu ili losion na bazi vode, to je u redu. Samo imajte na umu da ćete u tom slučaju možda morati više puta da nanesete proizvod tokom celog procesa.

Tre’i korak: Masaža

Sada možete započeti svoju gua sha tehniku. Držeći alat pod uglom od 30 do 45 stepeni, veoma nežno ga povlačite / stružite po koži. Svaki pokret bi trebalo  nagore i prate limfni tok. Ponovite svaki pokret tri do pet puta pre nego što pređete na sledeći deo kože.

Vilica i brada: Svoj alat pomerate na gore od sredine brade ka ušnoj resici da biste oblikovali vilicu.

Čelo: Podelite zonu na tri dela horizontalno i klizite alatom od sredine ka spolja, počevši od dela najbližem obrvama i svakim sledećim pokretom fokusirajte se na deo iznad.

Obraz: Počnite od nosa i klizite uzduž obraza i jagodičnih kostiju prema ušima. 

Predeo ispod očiju: Počnite od unutrašnjeg ugla oka i klizite ka spolja do slepoočnice.

Obrve: Klizite nagore duž kosti obrva – iznutra ka spolja.

Usne: Pređite preko usana napred-nazad oko pet puta da biste dobili efekat napunjenosti.

Vrat: Podesite vrat na četiri oblasti i pređite svaki deo odozdo prema gore.

Korak 4: Uklonite višak proizvoda sa lica i završite masažu

Po vašem izboru, ostatak proizvoda možete umasirati u kožu rukama ili možete obrisati ostatke ulja ili kreme peškirom i time završite svoju rutinu nege kože.

 

Za najbolje rezultate, preporučujemo izvođenje gua sha tehnike tri do četiri puta nedeljno po oko tri do pet minuta svaki put.

Fotografija : www.moncornerb.com

Copyright 2023. Made with ❤️ by CodeIT

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2023 Streetstyle. All Rights Reserved.